Schildwacht Juristen wint eerste rechtszaak

Vorige week hebben wij onze eerste rechtszaak gewonnen. In deze zaak hebben wij een werknemer bijgestaan die het niet eens was met het besluit van zijn werkgever om hem te degraderen in functie. Na een maandenlange procedure heeft de kantonrechter de werknemer uiteindelijk volledig in het gelijk gesteld. 

De werknemer was in december 2016 betrokken bij een bedrijfsongeval en werd als gevolg daarvan door zijn werkgever gedegradeerd in functie. De werkgever was van mening dat de werknemer onveilig zou hebben gehandeld en had hem daarom uit zijn leidinggevende functie gezet. De werknemer was het daar niet mee eens. Namens de werknemer hebben wij de werkgever verzocht om de degradatie in te trekken. Toen de werkgever en diens gemachtigde ons expliciet hadden medegedeeld dat zij de degradatie niet zouden intrekken, hebben wij in samenwerking met mr. M.J. Meijer van Meijer & Sarin Advocaten de werkgever gedagvaard.

De kantonrechter heeft in zijn uitspraak de werknemer volledig in het gelijk gesteld en de werkgever veroordeeld om de werknemer terug te plaatsen in zijn leidinggevende functie. De werkgever heeft zich bij de uitspraak neergelegd. Sindsdien is het geschil tussen de werkgever en werknemer opgelost en verricht de werknemer zijn werkzaamheden gewoon weer in zijn leidinggevende functie. 

Wij danken de werknemer voor zijn vertrouwen en danken mr. M.J. Meijer voor de succesvolle samenwerking.    

Lees hier de uitspraak.