‘Zo. Nu eerst een Bavaria’ niet door auteursrecht beschermd

Bierbrouwerij Bavaria kan het internetbedrijf Your Hosting niet verbieden om de tekst ‘Zo. Nu eerst naar de cloud’ te gebruiken in een radiospotje. Dat heeft het gerechtshof van Den Haag vandaag in hoger beroep bepaald. Het gerechtshof vernietigt daarmee de uitspraak van de rechtbank, die eerder oordeelde dat Bavaria dat wel kan verbieden.

Bavaria heeft Your Hosting in kort geding gedagvaard, omdat Your Hosting in een radiospotje de tekst ‘Zo. Nu eerst naar de cloud’ liet horen. Bavaria wilde dat Your Hosting wordt verboden om de tekst ‘Zo. Nu eerst…’ te gebruiken. Volgens Bavaria maakt Your Hosting daarmee namelijk inbreuk op het auteursrecht en de merkrechten op de slagzin ‘Zo. Nu eerst een Bavaria’.

Het gerechtshof stelt Bavaria in het ongelijk.

Het gerechtshof oordeelt dat de tekst ‘Zo. Nu eerst een Bavaria’ niet door het auteursrecht wordt beschermd. Verder heeft Bavaria niet voldoende aangetoond dat sprake is van inbreuk op haar merkrechten of onrechtmatig handelen door Your Hosting. Bavaria kan Your Hosting dus niet verbieden de tekst ‘Zo. Nu eerst…’ te gebruiken.

Klik hier om de hele uitspraak van het gerechtshof te lezen.